Welkom op de website van cattery de Boutonnier.


Wij zijn Esther en Edwin Linders en wonen in Lommel (België), net over de grens en op een half uur rijafstand van Eindhoven. Al jaren zijn we een grote fan van de Brits Korthaar
 en sinds 2002 genieten wij van dit heerlijke ras als huismaatje. Ons enthousiasme is in de loop der jaren alleen maar gegroeid. Daarom besloten wij in 2015 een stapje verder te gaan: een eigen cattery! Zo kunnen wij zelf een bijdrage leveren aan ons favoriete ras en ook andere mensen volop plezier laten beleven aan deze heerlijke “knuffelbeertjes”.

 
Gezondheid en karakter

Voor een fokker zijn uiterlijk en het voldoen aan de rasstandaard belangrijke uitgangspunten. Voor ons zijn inteelt, lijnteelt, gezondheid en karakter even zo belangrijk. Een mooi uiterlijk is een lust voor het oog, maar op een gezonde, lieve kat raak je nooit uitgekeken.

Wilt u weten hoe wij met kittens omgaan en hoe het werkt als u een kitten bij ons koopt? Klik dan op beleid.

 
Kleuren

De Brits Korthaar kittens die wij fokken met onze eigen dekkater en poezen zijn zwart, blauw, lilac en crème. De vrouwelijke kittens zijn mogelijk 'torties' oftewel 'schildpadpoezen'. In onze cattery zijn ze dan zwart-rood, blauw-crème of lilac-crème.


Lidmaatschappen

Wij zijn fokkerlid van de vereniging De Belgian Cat Fanciers (BCF) en lid van de Sociëteit van Kattenliefhebbers Neocat en de rasclub Neocat Britten. 

 

copyright disclaimer colofon